VOORSTELLING VAN DE WEEK: MEAN GILRS!

december 12, 2018
december 12, 2018 Jeroen Heiliegers

VOORSTELLING VAN DE WEEK: MEAN GILRS!

Elke dinsdag zullen we aandacht geven aan een nieuwe musicals of voorstellingen die in het theater spelen.

De hotste nieuwe musical nu op Broadway

In New York zijn op dit moment een groot aantal interessante, nieuwe musicals te zien. Hieronder een nieuwe musical, gebaseerd op een populaire film, die bij de Tony Awards van afgelopen jaar de meeste nominaties ontvingen.

Na de enorm populaire tienerfilm uit 2004, met Lindsay Lohan in de hoofdrol, was het eigenlijk geen verrassing dat dit verhaal uiteindelijk ook op het podium te zien zou zijn. In oktober 2017 ging Mean Girls de musical in première, met een script van Tina Fey. Mean Girls volgt de zestienjarige Cady Heron, die na twaalf jaar in Afrika te hebben gewoond, terugkeert naar de Verenigde Staten om daar naar de middelbare school te gaan. Daar maakt ze kennis met de beruchte meidenkliek “The Plastics”, die onder leiding staat van Queen Bee Regina George.  Samen met nieuwe klasgenoten Janis en Damian probeert Cady Regina te onttronen, maar dat gaat zo makkelijk nog niet…

De muziek voor deze musical werd geschreven door Jeff Richmond (toevallig ook de echtgenoot van Tina Fey), die eerder ook muziek schreef voor Saturday Night Live en Unbreakable Kimmy Schmidt. De muziek is poppy, en ligt lekker in het gehoor. Nummers als “Apex Predator”, “Stupid with Love” en “I’d Rather Be Me” zijn misschien niet het meest origineel, maar blijven je desondanks toch bij.

De hoofdrollen zijn voor Barrett Wilbert Weed (Janis), die hiermee voor het eerst in een grote Broadwayproductie staat en waar we hopelijk nog veel meer van gaan horen, Erika Henningsen (Cady), die recentelijk nog Fantine in Les Miserables speelde, en Taylor Louderman (Regina), die voor deze rol een nominatie voor een Tony Award ontving (maar die verloor van Katrina Lenk (The Band’s Visit)).

FUN FACT!

Omdat de film zich afspeelt in 2004 moest Tina Fey voor het schrijven van de musical zich inleven in wat tieners nu bezig houdt, en dan voornamelijk op het gebied van social media. Ze vroeg een groep tieners wat de ‘meanest’ social media platform van deze tijd is. Hun antwoord? Snapchat!

Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?

Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: