Tina de musical

oktober 19, 2017
Posted in Musicals
oktober 19, 2017 Jeroen Heiliegers

Tina de musical

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waar gaat Tina de musical over?

Samen met haar beste vrienden mag Tina een superleuk tijdschrift vullen en de grootste sterren interviewen, dat is natuurlijk een feestje. Totdat Tina’s ouders veel te druk zijn en Tina stiekem verliefd wordt op de knappe, maar onbereikbare hunk Bobby. Alsof dat nog niet genoeg is krijgt ze ook nog te maken met een strenge uitgeefster, een zeurende koerier en raast er een doldwaze tweeling over het podium. Gelukkig komt oma speciaal uit het buitenland om Tina te helpen![/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=egzIoko-VIo&feature=youtu.be” title=”Tina de musical sing a long!”][/vc_column][/vc_row][vc_section][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Geschiedenis van Tina het meiden blad

Het eerste nummer van Tina verscheen op 10 juni 1967. Het blad was een kopie van Engelse tijdschrift Princess Tina (later Tina), met het verschil dat de Nederlandse Tina in kleur was, en de Engelse Tina in zwart-wit. Dat tijdschrift bestond uit alleen maar stripverhalen.
Tina was het eerste stripblad dat alleen voor meisjes bedoeld was. Nadat vooral in de beginjaren alleen strips uit het buitenland werden aangekocht, verschenen vanaf begin jaren zeventig ook langzaam maar zeker strips die speciaal voor de Nederlandse Tina werden gemaakt, zoals Patty and the Big Silver Bull Band (1971-1976), Noortje (1975-heden) en Mimi (1975-1982).

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][ut_animated_image size=”full” align=”right” link_type=”custom” image=”3057″ link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2Fagenda%2F|||”][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]In oktober 2010 wordt er voor het eerst een strip gemaakt waar bekende artiesten in figureren. Nick & Simon krijgen de hoofdrol in hun eigen strip. Na drie jaar stopt de strip met bestaan. In 2015 verschijnt er eenmalig een nieuwe Nick & Simon strip. Tegenwoordig bestaat Tina voor de helft uit strips, waaronder de vertrouwde Noortje, maar ook nieuwe strips als Tina, Suus & Sas, Madelief, Roos, Emme, Brrroertje, SfinX, Nathalie, Karlijn, Catootje en de ouders (een spin off van Jan, Jans en de Kinderen).

In 2005 werd de Tina Bruna Award, een kinderboekenprijs, voor het eerst uitgereikt. De prijs was voor het populairste meidenboek van het jaar. Lezers konden via Tina’s website stemmen op het beste boek.

Sinds 1991 wordt er ieder jaar door Tina een Tina-dag in Duinrell georganiseerd. Op die dag zijn er in Duinrell behalve de attracties van Duinrell ook speciaal voor de Tina-dag georganiseerde activiteiten. Naast optredens van bekende sterren kunnen de bezoekers artiesten en schrijvers ontmoeten en zijn er creatieve workshops.[/vc_column_text][ut_animated_image size=”large” link_type=”custom” image=”3056″ link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2Fagenda%2F|||” effect=”fadeInUp”][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: