Musical4School richt zich op creatieve wijze op het ontwikkelen en ontdekken van sociaal en communicatieve vaardigheden.

Seizoen 2021/2022

Theater challenge

Muziek, dans en theater worden via onze Musical4school experience-formule aangeboden.

De Theater Challenge van Musical4school laat kinderen op een educatieve en laagdrempelige manier kennis maken met de kracht van theater. Bewust én vooral onbewust. Op de laatste workshop belanden de kinderen in een ware escape room op het toneel van het theater.

Alle kennis wordt overgedragen volgens onze Musical4school experience-formule. Hier staat vooraan dat de kinderen zoveel mogelijk zelf kunnen ontdekken wat bij hun past. We kijken naar de wereld vanuit een theatraal oogpunt om op die manier de rijke en wijdverspreide invloeden van het theater in kaart te brengen, maar ook om te laten zien hoe functioneel en inzetbaar theater voor de kinderen kan zijn.

PO - aanbod

Wat maakt ons uniek?!

Verbinding

Theater zit in alles en overal. Zodra een kind (of volwassene) een ander kind/volwassene ontmoet, dan moet hij spelen. Dan móét hij een rol spelen, dat kan niet anders. We spelen rollen en laten niet alles van onszelf zien. Als men direct zou uiten wat er van binnen gist, dan zou niemand daar iets van begrijpen, misschien zouden mensen zelf een beetje bang worden. We houden ons aan de spelregels van de beschaafde samenleving en spelen de rol die van ons verwacht wordt.

In een periode van digitalisering en social distance is onze belevingswereld tot stilstand gekomen en hebben ook kinderen nu meer dan ooit tevoren behoefte aan een sociale en creatieve uitlaatklep. Wij gooien de deuren van het theater open en willen kinderen op educatieve wijze kennis laten maken met de kracht van theater. Theater zorgt namelijk niet alleen voor vermaak, maar het staat voor verbinding én het is een mooie ingang om kinderen hun eigenheid te laten ontdekken en kennis te maken met alle vaardigheden die zij stiekem al bezitten!