Musical4school

Musical4school richt zich op creatieve wijze op het ontwikkelen en ontdekken van sociaal en communicatieve vaardigheden.

Seizoen 2022/2023

Theater challenge

De Theater Challenge van Musical4school laat kinderen op een educatieve en laagdrempelige manier kennis maken met de kracht van theater. Bewust én vooral onbewust. Muziek, dans en theater worden via onze experience-formule aangeboden.

Op de laatste workshop belanden de kinderen in een ware escape room op het toneel van het theater.

Alle kennis wordt overgedragen volgens onze Musical4school experience-formule. Hier staat vooraan dat de kinderen zoveel mogelijk zelf kunnen ontdekken wat bij hun past. We kijken naar de wereld vanuit een theatraal oogpunt om op die manier de rijke en wijdverspreide invloeden van het theater in kaart te brengen, maar ook om te laten zien hoe functioneel en inzetbaar theater voor de kinderen kan zijn.

PO - aanbod

Wat maakt ons uniek?!

Verbinding

In een periode van digitalisering en social distance is onze belevingswereld tot stilstand gekomen en hebben ook kinderen nu meer dan ooit tevoren behoefte aan een sociale en creatieve uitlaatklep. Wij gooien de deuren van het theater open en willen kinderen op educatieve wijze kennis laten maken met de kracht van theater. Theater zorgt namelijk niet alleen voor vermaak, maar het staat voor verbinding én het is een mooie ingang om kinderen hun eigenheid te laten ontdekken en kennis te maken met alle vaardigheden die zij stiekem al bezitten!