Musical4daagse (6+)

Zingen

Iedere dag begint met gezamenlijk inzingen. De stem wordt opgewarmd en er zal worden gewerkt aan techniek. Tijdens de musical4daagse zijn er groepsnummers en solo momenten voor iedereen. Daardoor kan ieder kind zichzelf ontwikkelen en een stukje zelfvertrouwen krijgen op het toneel. Ook zijn houding, stemgebruik en muzikale ontwikkeling onderdelen van de Musical4daagse. Tijdens de voorstelling zullen de kinderen uitgedaagd worden om hun stem te laten horen aan het hele publiek.

Acteren

Met acteren staat samenwerken centraal. Voordat de Musical4daagse begint krijgt iedereen een script met daarin zijn eigen rol. Hierdoor komt iedereen even voorbereid de Musical4daagse binnen. Nu is het tijd om samen te gaan werken. Onze docenten zullen aandacht besteden aan tekst en articulatie. Ook de emoties in het acteren worden aangewakkerd. Hierdoor staat iedereen voorbereid en ingeleefd op het toneel en wordt de musical een groot succes!

Dansen

Dansen is ook onderdeel bij de Musical4daagse. De choreografieën worden aangeleerd tijdens de 4 dagen. Iedereen krijgt zijn eigen plaats op het toneel. Het ruimtebesef van de kinderen zal beter worden ontwikkeld. Niet alleen op het toneel maar ook tussen de kinderen zelf. Hierdoor worden de kinderen geacht samen te werken en zich sociaal op te stellen door elkaar ruimte te geven. Aan het einde van de Musical4daagse zullen de kinderen hun lichaam beter begrijpen en kunnen gebruiken.

De Musical4daagse bij jou in de buurt?!

De Musical4daagse werkt inmiddels samen met 5 grote theaters in Nederland. Wij proberen samen met de theaters het jonge publiek te enthousiasmeren voor theater en musical.

Iedereen van 6 t/m 12 jaar is welkom, je hebt geen ervaring nodig.
De Musical4daagse wordt alleen in de schoolvakanties georganiseerd. 4 dagen wordt er gerepeteerd en op de laatste dag is er meteen een eindresultaat.

Elk jaar komen er weer nieuwe theater bij. Bekijk of er al een locatie bij jou in buurt is!