Musical4daagse

Kinderen naar het theater, dat is onze missie! De Musical4daagse is een perfecte manier om de ontwikkeling en de talenten van de kinderen te stimuleren.

Musical4wát?!

De Musical4daagse! Iedere schoolvakantie maakt een nieuwe groep kinderen een musical in het theater. Samen met onze partnertheaters zorgen we ervoor dat kinderen op een educatieve en vooral laagdrempelige manier de magie van het theater kunnen ervaren.

Alle kinderen krijgen een eigen rol in de musical. De rollen worden van te voren verdeeld op basis van leeftijd. Twee weken voor de start van de Musical4daagse ontvangen alle leerlingen het lesmateriaal (script, muziek en rolverdeling) om thuis te gaan oefenen. Het is belangrijk dat alle kinderen hun eigen tekst en liedjes uit het hoofd kennen bij aanvang van de Musical4daagse!

Alle vier de dagen oefenen en de voorstelling zijn in het theater, hoe cool is dat! Een lesdag is altijd 5 uur (09:00 – 14:00 of 10:00 – 15:00).

Bekijk ons filmpje!

Onze missie

De Musical4daagse is een cultuur educatie project voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Sinds 2015 werken wij samen met verschillende theaters door heel Nederland. Iedere schoolvakantie in een ander theater.
Kinderen naar het theater: dat is onze missie! Theater inspireert, bevordert de creativiteit en zorgt voor vernieuwing. Theater brengt een lach en een traan en biedt een uitlaatklep voor boosheid of verdriet. Wij vinden het belangrijk dat iedereen daar zo vroeg mogelijk in het leven mee in aanraking komt. Hoe eerder, hoe beter.

Het beleven van kunst bevordert de gezondheid

Volgens de De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het officieel: het actief of passief beleven van kunst bevordert de gezondheid. De kracht van theater is belangrijker dan ooit.

Tijdens de Musical4daagse stimuleren we de unieke talenten van de kinderen. Zo staan alle kinderen na vier dagen te stralen op het podium en dat geeft ze een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.

De kinderen worden begeleid in het presenteren van zichzelf voor een publiek. Deze presentatie skills zijn van onschatbare waarde voor later.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren dat het proces van de musical nog belangrijker is dan de voorstelling zelf. Daarom krijgen alle leerlingen aan het einde van de voorstelling een eigen rapport met daarop persoonlijke feedback voor een volgende keer. Zo leren de kinderen om gaan met feedback en maken persoonlijke groei door.

Op de derde dag krijgen de kinderen van de docent een Toi Toi Toi kaartje uitgedeeld. Alle kinderen schrijven thuis een gelukswens voor één of twee leerlingen uit de groep. Zo worden de kinderen zich er van bewust dat we de musical met elkaar maken en ontwikkelen zij het vermogen tot samenwerken. Het gaat uiteindelijk om vier dagen plezier, maar we proberen de kinderen natuurlijk ook iets bij te leren!

Hoe ziet een dag eruit?!

De Musical4daagse is altijd 4 dagen achter elkaar. Zo kunnen de kinderen zich helemaal storten op de musical en na de voorstelling weer ontspannen. 
Een lesdag begint altijd met een warming up. Dat kan met zang, dans of spel. Elke dag zullen de drie onderdelen van musical (zang, dans of spel) aan bod komen om zo genoeg afwisseling te geven.

De voorstellingsdag is natuurlijk de leukste en de spannendste dag. Er is voor iedere rol een prachtig kostuum gemaakt er komen professionele grimeurs. Zo kan je nog meer in je rol kruipen en deze dag echt even iemand anders zijn.

Kinderen moeten zelf hun eten en drinken meenemen. Wij zorgen voor genoeg pauzes. Aan het einde van de dag is er natuurlijk ook tijd voor een leuke theatrale opdracht!

Alle leerlingen ontvangen twee weken voor de start van de Musical4daagse het lesmateriaal om thuis te oefenen (script, muziek en een rolverdeling). De rolverdeling van de musical maken wij van te voren op basis van leeftijd. Zo krijgen de oudere kinderen genoeg uitdaging en hebben de jongere kinderen altijd een stukje tekst en solo moment waar ze in kunnen stralen. Het is belangrijk dat de kinderen thuis goed de teksten en liedjes oefenen en bij aanvang van de Musical4daagse uit het hoofd kennen.

Theater voor ieder kind!

Toch zijn er kinderen voor wie deelname aan Musical4daagse niet bereikbaar is vanwege financiële middelen. In een aantal theaters kunnen kinderen gebruik maken van een lokale sponsor/subsidie of ons eigen Musical4daagse Fonds. Het Musical4daagse Fonds maakt het mogelijk deze kinderen gratis deel te laten nemen.

Willen jullie een bijdrage leveren aan ons Musical4daagse fonds? Met een donatie maak je theater toegankelijk voor kinderen die het juist zo hard nodig hebben. Elke bijdrage – groot of klein – maakt een verschil.

Jullie kunnen ook een bijdrage leveren door een Toi Toi Toi trui te bestelling bij de aanmelding. Alle opbrengsten van onze theatertrui gaan volledig naar ons Musical4daagse fonds.
Meer weten over ons inclusiviteitsplan of een bijdrage leveren?

Plankenkoorts of twijfel je?!

Je hebt ons gevonden maar wil wat meer informatie. Dat kunnen we je niet kwalijk nemen.
Download ons Ebook en bekijk ons van dichtbij.