KEEP ON DANCING!

december 1, 2018
december 1, 2018 Jeroen Heiliegers

KEEP ON DANCING!

Elke week kan je op onze blog een nieuwe dansstijl vinden. Deze week hebben wij het over Tapdance!

Tapdance, misschien heb je er wel van gehoord? Schoenen met ijzeren plaatjes op de bal en hiel van je voet waar je geluid mee kan maken. Tapdansen is een dansvorm waarbij je ritmische klanken maakt. Deze vorm van dansen komt uit de 17e en 18e eeuw, heel lang bestaat dit dus al! Zwarte slaven in Amerika begonnen hiermee omdat het verboden was om luid te zingen en dansen. Maar sommige trokken zich hier niets van aan en maakten tijdens het bewegen zachte tikjes. In de jaren hierna werd tapdans ook beïnvloedt door andere dansvormen. Zo werd een Afrikaanse dans, Ierse dans en zelfs de klompendans samen met de tikjes de vorm van moderne tapdans zoals wij die nu kennen!

Tapdansen wordt steeds populairder bij kinderen maar ook volwassenen. Ralf Mackenbach de winnaar van het Eurovisiesongfestival 2009 en de kleine danser Billy Elliot hebben tapdansen aan het grote publiek laten zien! In het filmpje (vanaf 1:55) zie je Ralf Mackenback tappen, veel kijkplezier!

Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?

Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: