Hairspray daar wordt je vrolijk van!

oktober 25, 2017
Posted in Musicals
oktober 25, 2017 Jeroen Heiliegers

Hairspray daar wordt je vrolijk van!

Hairspray is een film die gemaakt is naar aanleiding van een Broadway-musical met dezelfde naam. De Broadway-musical is gemaakt na de Hairspray-film uit 1988, de film die in 2007 is uitgekomen is dus geen directe remake van de film uit 1988.

De muziek is verder geschreven door de zelfde componist van de musical Charlie and the chocolate factory; Marc Shaiman.

Het verhaal

Tracy Turnblad heeft een lange saaie schooldag voor de boeg, maar daarna kan ze met haar beste vriendin Penny Pingleton thuis haar favoriete televisieprogramma kijken, The Corny Collins Show. Dit programma, een regionale tienerdansshow.

Enkele van de tieners die te zien zijn in het programma zitten op Tracy’s en Penny’s school, waaronder het verwende rijkeluismeisje Amber von Tussle en haar vriendje Link Larkin, Tracy’s grote idool. Ambers moeder Velma, een voormalige tiener-miss.

De dansers in het programma zijn allen blank en ondanks Corny Collins’ mening wil Velma niet dat er donkere kinderen in het programma dansen. Donkere kinderen zijn enkel welkom op Negro Day, dat elke laatste donderdag van de maand wordt gehouden en wordt gepresenteerd door DJ ‘Motormouth’ Maybelle Stubbs

Tracy blijkt prima te kunnen dansen en ze krijgt een rolletje in The Corny Collins Show wanneer Collins haar ziet dansen tijdens een optreden van Larkin in de gymzaal van de school.

Tracy wordt snel een van de populairste dansers van de Corny Collins Show, en Velma von Tussle wordt bang dat ze Amber zal verslaan in de Miss Teenage Hairspray-wedstrijd. Larkin vindt Tracy steeds leuker en Amber voelt zich daardoor bedreigd.

Op school leert Penny Seaweed kennen. Het is liefde op het eerste gezicht. Op een middag wordt Tracy weer eens uit de klas gestuurd en Link zorgt ervoor dat hij met haar mee moet. Daar worden Tracy, Penny en Link door Seaweed uitgenodigd voor een feestje van zijn moeder Motormouth. Het feestje blijkt een afscheidsfeest: Negro Day is opgeheven door Velma von Tussle.
Na de protestmars wordt Tracy gezocht. Ze vlucht naar het huis van Penny, maar daar sluit Penny’s moeder haar in de kelder op. Ondertussen bedenkt Link zich over zijn aanwezigheid bij de mars en over zijn gevoelens voor Tracy. Bij de Miss Teenage Hairspray-verkiezing zorgen Tracy en de rest ervoor dat ze binnenkomt en Amber niet in de weg loopt. Ze danst mee in de wedstrijd en Larkin danst met haar. Tegen iedere verwachting in wint Little Inez de wedstrijd, waardoor er voor het eerst een donker meisje bij The Corny Collins Show komt.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: