Musical4daagse Fonds

Theater voor ieder kind

Kinderen naar het theater: dat is onze missie!
Theater inspireert, bevordert de creativiteit en zorgt voor vernieuwing. Theater brengt een lach en een traan en biedt een uitlaatklep voor boosheid of verdriet. Wij vinden het belangrijk dat iedereen daar zo vroeg mogelijk in het leven mee in aanraking komt. Hoe eerder, hoe beter. Met onze partnertheaters brengen we nu al veel kinderen op laagdrempelige wijze naar het theater om ze de magie van het theater te laten ervaren.

Toch zijn er kinderen voor wie deelname aan Musical4daagse niet bereikbaar is vanwege financiële middelen. Voor kinderen die heel graag mee willen doen maar het niet kunnen betalen, willen we juist de kans bieden deel te nemen door middel van een bijdrage van donaties. Deze bijdrage maakt het mogelijk om de kinderen die het juist zo hard nodig hebben, gratis deel te laten nemen.

Het is belangrijk dat alle kinderen mee kunnen doen. Daarom kiezen we ervoor dat slechts een gedeelte van de kinderen via de weg van sponsoring mee kan doen. De kinderen komen in een gemengde groep en maken kennis met andere kinderen die ze anders niet gauw zouden ontmoeten in hun vrije tijd. We geven kinderen geen ‘speciaal’ stempel en organiseren geen aparte editie voor kansarme kinderen, maar creëren juist een diverse groep en maken van het geheel een inclusief programma.

 

 

Bekijk ons filmpje!

Kinderen zijn het publiek van de toekomst

De Musical4daagse is een cultuur educatie project voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Sinds 2015 werkt De Musical4daagse samen met verschillende theaters door heel Nederland. Iedere schoolvakantie maakt een nieuwe groep kinderen een musical voor familie en vrienden in het theater.

De Musical4daagse laat kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met de kracht van theater. Muziek, dans en spel worden door een professionele musicaldocent behandeld.

    • Wij stimuleren de unieke talenten van de kinderen. Zo staan alle kinderen na vier dagen te stralen op het podium en dat geeft ze een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.
    • De kinderen worden begeleid in het presenteren van zichzelf voor een publiek. Deze presentatie skills zijn van onschatbare waarde voor later!

 

Het doel is dat de kinderen deze ervaring levenslang mee dragen en zo vaker naar het theater gaan. Het theater verbindt zich op deze manier met een nieuwe generatie publiek.

Een bijdrage is nodig om kinderen uit kansarme wijken deel te kunnen laten nemen aan De Musical4daagse. Zo kunnen wij de deelname bereikbaar en betaalbaar maken voor de kinderen die het juist zo hard nodig hebben.

Helpen?!

Willen jullie een bijdrage leveren aan ons Musical4daagse fonds? Met een donatie maak je theater toegankelijk voor kinderen die het juist zo hard nodig hebben. Elke bijdrage – groot of klein – maakt een verschil.

Jullie kunnen ook een bijdrage leveren door een Toi Toi Toi trui te bestelling bij de aanmelding.

Alle opbrengsten van onze theatertrui en donaties gaan volledig naar ons Musical4daagse fonds. Het Musical4daagse Fonds wordt alleen gebruikt als een directe financiële bijdrage voor de deelname van een kind met een kleine portemonnee.