FAQ

Meest gestelde vragen!

Musical les is in de jaren steeds populairder geworden. Wij doen daar nog een stapje bovenop: Musicalles in een groot theater. Samen met de theaters proberen wij de kinderen (en ouders) op een andere manier het gebouw binnen te krijgen. Alle deelnemers krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Bijvoorbeeld door rondleidingen met informatie. Ook krijgen de deelnemers regelmatig speciale kortingen voor familie voorstellingen.

Een Musical4daagse lesdag duurt altijd 5 uur. Iedere dag begint met gezamenlijk opwarmen. Op de eerste dag mogen de ouders altijd even mee kijken om de kinderen (en de ouders) een veilig gevoel te geven. Daarna gaan de kinderen hard aan de slag met de voorstelling. In principe wordt iedere dag aan zang, dans en spel gewerkt. Soms een dag iets meer aan dans, de andere dagen weer meer aan zang of spel!

Wij vinden het belangrijk om de kinderen mee te geven dat het proces van de musical net zo belangrijk is als de voorstelling zelf. Natuurlijk gaan wij voor het hoogst haalbare resultaat, maar proberen de kinderen ook te begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling. Op ieder rapport staat een persoonlijke boodschap met een tip voor de volgende keer.

Vaak niet, en dat is juist het leuke. Omdat we maar vier dagen hebben, zijn de kinderen snel met het maken van vrienden. De kinderen worden door de docent begeleid in het samenwerken en krijgen vaak ook een ‘partner’ in de voorstelling. De ouders zullen zien dat de kinderen na vier dagen veel nieuwe vriendjes hebben gemaakt!

De kinderen moeten zelf hun lunch en tussendoortjes meenemen. Wij zorgen voor limonade en genoeg pauze.

Daar hebben wij iets leuks op bedacht. Om te voorkomen dat altijd dezelfde kinderen de hoofdrol of kleinste rol krijgen, verdelen wij de rollen op basis van leeftijd. De kinderen kunnen bij ons geen auditie doen, maar alleen aangeven of zij ambitie hebben voor een grote of kleine rol. In principe kijken wij vooral naar de leeftijd voor het verdelen van de rollen. Ieder kind heeft sowieso een eigen rol met een eigen zangsolo & tekst. 

Nee! Iedereen tussen 6 en 12 jaar kan bij ons mee doen. Je hebt alleen wat lef en vooral heel veel plezier in de lessen nodig!

Alle deelnemers krijgen nadat zij zich hebben ingeschreven een cadeautje via de post. Zo komen jullie alvast in de stemming!

Tijdens de Musical4daagse krijgen de deelnemers allemaal een eigen notitieboekje en een potlood. De kinderen kunnen zo goed aantekeningen maken voor de voorstelling. En de allerkleinsten die nog niet kunnen lezen, kunnen een mooie tekening in hun boekje maken.

In onze voorstelling zitten maximaal 25 tot 28 rollen. Ieder kind moet natuurlijk iets te doen hebben dus maximaal 25 tot 28 kinderen.

Kan jullie zoon of dochter echt niet wachten om mee te doen, maar is hij of zij nog geen 6 jaar. Neem even contact met ons op. Wij bespreken vaak samen met de ouders of het handig is om mee te doen of niet!

 

Voor de ouders

Dat is wel handig! Als de kinderen uiteindelijk het script, muziek en rolverdeling van ons hebben gekregen, ontvangen jullie ook een ‘instructieboekje’. Daarin staan handige tips hoe de ouders het beste met de kinderen kunnen oefenen voor acteren of zingen. Dus zingen maar papa en mamaJ

Het lesmateriaal wordt 2 weken vooraf aan de Musical4daagse gedeeld via een unieke link. In deze link staat alle alles watje moet weten voor de Musical4daagse lessen. Natuurlijk staat hier ook het script, muziek en rolverdeling in!

De voorstelling

Nee, toegang is gratis! Wij hebben met de theaters wel afgesproken om een bepaald maximum aantal publiek toe te laten per voorstelling. Specifieke informatie volgt zodra de Musical4daagse in zicht komt.

In het theater zelf natuurlijk! In de meeste theaters spelen wij op het echte toneel van het theater. Hoe cool! Als het toneel bezet is dan kiezen we een andere ruimte in het theater en bouwen we die om zodat het geschikt is om onze voorstelling te houden.

Nee, vanuit de Musical4daagse niet. Tegenwoordig heeft iedereen een prachtige telefoon met super camera. Foto’s en video’s maken tijdens de voorstelling mag. (En natuurlijk delen op social media!)

Financieel

Locaties Haarlem, Amstelveen, Almere, Laren, Den Bosch €157,95

Locaties Breukelen, Eindhoven, Apeldoorn €137,95.

Het verschil in deze prijs heeft met de afspraken met de theaters te maken!

De betaling gaat via een online betaalsysteem. Het lesgeld hoeft niet meteen na inschrijving te worden betaald. De leerlingen ontvangen informatie over de betaling zodra de Musical4daagse in zicht komt.

Onze prijs per uur van De Musical4daagse ligt lager dan onze collega musicalles aanbieders. (Google dat zelf maarJ ) Wij proberen samen met de theaters de prijs zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Natuurlijk niet te vergeten dat musicalles in een groot theater natuurlijk heel speciaal is.

Per uur (€157,95) €7,90