Veel gestelde vragen?

Het project

Vaak niet, en dat is juist het leuke. Omdat we maar vier dagen hebben, zijn de kinderen snel met het maken van vrienden. De kinderen worden door de docent begeleid in het samenwerken en krijgen vaak ook een ‘partner’ in de voorstelling. De ouders zullen zien dat de kinderen na vier dagen veel nieuwe vriendjes hebben gemaakt!

Om te voorkomen dat altijd dezelfde kinderen de hoofdrol of kleinste rol krijgen, verdelen wij de rollen op basis van leeftijd. De kinderen kunnen bij ons geen auditie doen, maar alleen aangeven of zij ambitie hebben voor een grote of kleine rol. In principe kijken wij vooral naar de leeftijd voor het verdelen van de rollen.

Kan jullie zoon of dochter echt niet wachten om mee te doen, maar is hij of zij nog geen 6 jaar. Neem even contact met ons op. Wij bespreken vaak samen met de ouders of het handig is om mee te doen of niet!

Wij vinden het belangrijk om de kinderen mee te geven dat het proces van de musical net zo belangrijk is als de voorstelling zelf. Natuurlijk gaan wij voor het hoogst haalbare resultaat, maar proberen de kinderen ook te begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling. Op ieder rapport staat een persoonlijke boodschap met een tip voor de volgende keer.

In elke groep van de Musical4daagse zitten maximaal 29 kinderen onder begeleiding van één docent. Alle docenten hebben bij de Musical4daagse een hbo-musicalopleiding en ruime ervaring in het lesgeven.

Toegang is gratis! Wij hebben met de theaters wel afgesproken om een bepaald maximum aantal publiek toe te laten per voorstelling.

Toegang is gratis! Wij hebben met de theaters wel afgesproken om een bepaald maximum aantal publiek toe te laten per voorstelling.

Voorbereiding

Dat is wel handig! Als de kinderen uiteindelijk het script, muziek en rolverdeling van ons hebben gekregen, ontvangen jullie ook een Ebook. Daarin staan handige tips hoe de ouders het beste met de kinderen kunnen oefenen voor acteren of zingen. Dus zingen maar papa en mama.

Het lesmateriaal wordt 2 weken vooraf aan de Musical4daagse gedeeld via een unieke link. In deze link staat alle alles wat je moet weten voor de Musical4daagse lessen. Natuurlijk staat hier ook het script, muziek en rolverdeling in!

Voorstelling

Nee, vanuit de Musical4daagse niet. Tegenwoordig heeft iedereen een prachtige telefoon met camera. Foto’s en video’s maken tijdens de voorstelling mag. Deze beelden mogen niet op social media worden gedeeld.

Extra

Ons telefoonbeleid is strikt. Tijdens pauzes moeten telefoons in tassen worden bewaard. Dit stimuleert kinderen om contact te maken met anderen en zich volledig te concentreren op de Musical4daagse!

Wil je kind graag musical les volgen maar is er thuis te weinig geld? Doe een aanvraag via deze link.