Alles over de Musical4daagse

Veel gestelde vragen

Musicalles in het theater?

Musical les is in de jaren steeds populairder geworden. Wij doen daar nog een stapje bovenop: Musical les in een groot theater. Samen met de theaters proberen wij de kinderen (en ouders) op een andere manier het gebouw binnen te krijgen. Alle deelnemers krijgen een uniek kijkje achter de schermen. Bijvoorbeeld door rondleidingen met informatie. Ook krijgen de deelnemers regelmatig speciale kortingen voor familie voorstellingen.

Hoe ziet de lesdag eruit bij De Musical4daagse

Een Musical4daagse lesdag duurt altijd 5 uur. Iedere dag begint met gezamenlijk opwarmen. Op de eerste dag mogen de ouders altijd even mee kijken om de kinderen (en de ouders) een veilig gevoel te geven. In principe wordt iedere dag aan zang, dans en spel gewerkt. Soms een dag iets meer aan dans, de andere dagen weer meer aan zang of spel!

Musical4daagse rapport

Wij vinden het belangrijk om de kinderen mee te geven dat het proces van de musical net zo belangrijk is als de voorstelling zelf. Natuurlijk gaan wij voor het hoogst haalbare resultaat, maar proberen de kinderen ook te begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling. Op ieder rapport staat een persoonlijke boodschap met een tip voor de volgende keer.

Hoe maken jullie de rolverdeling?

Om te voorkomen dat altijd dezelfde kinderen de hoofdrol of kleinste rol krijgen, verdelen wij de rollen op basis van leeftijd. De kinderen kunnen bij ons geen auditie doen, maar alleen aangeven of zij ambitie hebben voor een grote of kleine rol. In principe kijken wij vooral naar de leeftijd voor het verdelen van de rollen.

Kent iedereen elkaar?

Vaak niet, en dat is juist het leuke. Omdat we maar vier dagen hebben, zijn de kinderen snel met het maken van vrienden. De kinderen worden door de docent begeleid in het samenwerken en krijgen vaak ook een ‘partner’ in de voorstelling. De ouders zullen zien dat de kinderen na vier dagen veel nieuwe vriendjes hebben gemaakt!

Musical

Iedere schoolvakantie maakt een nieuwe groep kinderen een musical in het theater. Samen met onze partnertheaters zorgen we ervoor dat kinderen op een educatieve en vooral laagdrempelige manier de magie van het theater kunnen ervaren.

Iedereen tussen 6 en 12 jaar kan bij ons mee doen. Je hebt alleen wat lef en vooral heel veel plezier in de lessen nodig!

Alle vier de dagen oefenen en de voorstelling zijn in het theater, hoe cool is dat! Een lesdag is altijd 5 uur (09:00 – 14:00 of 10:00 – 15:00).

Toegang is gratis! Wij hebben met de theaters wel afgesproken om een bepaald maximum aantal publiek toe te laten per voorstelling.

Kan jullie zoon of dochter echt niet wachten om mee te doen, maar is hij of zij nog geen 6 jaar. Neem even contact met ons op. Wij bespreken vaak samen met de ouders of het handig is om mee te doen of niet!

Moet ik helpen met de tekst instuderen?

Dat is wel handig! Als de kinderen uiteindelijk het script, muziek en rolverdeling van ons hebben gekregen, ontvangen jullie ook een Ebook. Daarin staan handige tips hoe de ouders het beste met de kinderen kunnen oefenen voor acteren of zingen. Dus zingen maar papa en mama.

Waar vind ik het les materiaal?

Het lesmateriaal wordt 2 weken vooraf aan de Musical4daagse gedeeld via een unieke link. In deze link staat alle alles wat je moet weten voor de Musical4daagse lessen. Natuurlijk staat hier ook het script, muziek en rolverdeling in!

Wordt er een video opname gemaakt?

Nee, vanuit de Musical4daagse niet. Tegenwoordig heeft iedereen een prachtige telefoon met super camera. Foto’s en video’s maken tijdens de voorstelling mag. (En natuurlijk delen op social media!)