DANSSTIJL; SALSA

maart 30, 2019
maart 30, 2019 admin

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elke week kan je op onze blog een nieuwe dansstijl vinden. Deze week hebben wij het over salsa![/vc_column_text][vc_column_text]Iedereen heeft er wel van gehoord: de salsa. Maar wat is dit eigenlijk voor danssoort? Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. Ook komt de naam deels doordat deze dansstijl wat spannender is dan andere stijlen. Salsa wordt gedanst op salsamuziek.

Salsa is geen statische stijl maar gaat vooral om de beweging die de dansers maken. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. Deze dansstijl is een partner-dans en betekent dat er meestal een man én vrouw samen dansen. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de danspassen. Deze danspassen worden bij salsa ook wel ‘figuren’ genoemd. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte passen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_id=”https://www.youtube.com/watch?v=XGIWHAwuT5Y”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=XGIWHAwuT5Y”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Even een uitleg hoe er wordt gedanst. Want zoals je weet gaat de salsa snel en ziet er erg ingewikkeld uit…! Een set danspassen in een salsa-dans is onderverdeeld in 8 tellen. Deze 8 tellen zijn verdeeld over twee maten van 4 tellen. Omdat de 4e en 8e tel vaak een rust is wordt er vaak op de volgende manier meegeteld: 1, 2, 3… 5, 6, 7… Dezelfde tellen worden muzikaal gezien ook wel gegeven als 1 en 2 … 3 en 4 … Er zijn ook binnen de salsa verschillende uitvoeringen. Zo was vroeger de ‘Antiliaanse stijl’ populair, hierbij werd alleen rechtsvoor gedanst. Tegenwoordig is er ook de ‘Cubaanse stijl’ hierbij wordt met name op de eerste tel gedanst. En bij de ‘New York-stijl’ wordt er op de tweede tel gedanst. Anders dan de Cubaanse, New York-stijl salsa, die voor-achterwaarts in een lijn gedanst worden, wordt de Colombiaanse salsa zijwaarts en ter plaatse gedanst. Bij de Colombiaanse salsa wordt er geen rust gehouden. De rust of pauze wordt vervangen door extra stappen. Heb jij wat meer over de dansstijl salsa geleerd? Kijk anders nog even het filmpje hoe de salsa eruit ziet…!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ut_header title=”Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?”][/ut_header][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

[/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles![/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner][ut_btn button_text=”Meer informatie over onze prive zanglessen” button_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2F%23section-prive-zangles|||” button_text_color=”#ffffff” button_background=”#f20c7c”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: