DANSSTIJL; POPPING EN LOCKING

maart 16, 2019
maart 16, 2019 admin

Elke week kan je op onze blog een nieuwe dansstijl vinden. Deze week hebben wij het over ‘popping’ en ‘locking’!

Popping is een dansstijl die is ontstaan rond de jaren 70. De techniek van popping is gebaseerd op het snel spannen en ontspannen van je spieren. Zo ontstaat er een bepaalde beweging, dit kan een schok zijn. Die beweging gaat dan door het hele lichaam van een danser/danseres. Een harde beweging noemt men een pop of hit en wordt dan ook ‘popping’ genoemd. Een meer vloeiende beweging zoals een wave komt vaak voor bij ‘locking’. Het verschil tussen popping en locking is dus dat bij popping de spieren worden aangespannen en bij locking de spieren zich ontspannen! Deze specifieke bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van de muziek. Zoals ook al in vorige dansstijlen is genoemd de ‘battle’. Popping en locking komt hier ook vaak voor.

Popping en locking, is net als met andere dansstijlen, niet één soort dans. Ook dit is weer een mengsel van verschillende bewegingen. Een paar moves die vaak worden gebruikt. Gliding, is dat de danser het laat lijken of hij/zij over de vloer glijdt. Sliding, kun je het voorbeeld nemen van de ‘Moonwalk’ van Michael Jackson. De wave, dan laat lijkt het alsof er een golf of shock door het lichaam gaat. Dankzij deze technieken kan de danser meer variatie in zijn dans aanbrengen, wat de performance weer zal verbeteren. En wat niet te vergeten is dat de danser op het toneel vaak speelt met het publiek. Hij of zij bespeelt vaak de toeschouwers met zijn/haar uitstraling en gezichtsuitdrukking! Kijk het filmpje voor de popping en locking moves!

Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?

Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: