DANSSTIJL; JAZZ

maart 9, 2019
maart 9, 2019 admin

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elke week kan je op onze blog een nieuwe dansstijl vinden. Deze week hebben wij het over Jazz![/vc_column_text][vc_column_text]Jazzdans is ontstaan in West-Afrika als een expressie van de inwoners. Dans was in die tijd een belangrijk bestanddeel van het sociale en religieuze leven van een Afrikaan. Belangrijke rituelen werden altijd gedaan in combinatie met het maken van muziek. Europese muziek ontwikkelde zich meer op het gebied rondom samenspel en harmonie van verschillende instrumenten, waar Afrikaanse muziek zich sterk richten op het tegelijkertijd uitvoeren van muziek, zang, dans en uitvoeren van verschillende ritmes. Het afzonderlijk bewegen van bijvoorbeeld hoofd, heupen, borstkas en hoofd. Jazz is feitelijk een mengeling van Afro-Amerikaanse en Euro-Amerikaanse dansstijlen. Wat nu nog over is van de Afrikaanse geboren dansstijl is de posities in gebogen knieën worden uitgevoerd, isolatiebewegingen en individualisme binnen een groepsstijl (het afwisselend soleren van alle deelnemers in de groep).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=M381NXcDuHY”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jazz is een zeer dynamische dansvorm waarin verschillende dingen als snelheid, techniek, kracht en ritme heel erg belangrijk zijn. In deze dansstijlen zijn ook weer stukjes klassiek ballet en moderne dans in terug te vinden. De bewegingen kunnen swingend zijn op de muziek maar juist ook strakke show-jazz technieken. Wat bijzonder is bij de dansstijl Jazz is dat het voortdurend wordt verandert en uitgebreid. Dansers en danseressen voegen al jaren ander soort passen toe aan het bestaande assortiment om een nog uniekere dansstijl te ontwikkelen. Jazz is veel voorkomend in wedstrijden en dansscholen. Jongeren zijn ook volop aan het experimenteren vooral in de Verenigde Staten komt de dans sterk naar voren in bijvoorbeeld festiviteiten en evenementen! Kijk het bijgevoegde filmpje voor wat jazz dans!!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ut_header title=”Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?”][/ut_header][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

[/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles![/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner][ut_btn button_text=”Meer informatie over onze prive zanglessen” button_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2F%23section-prive-zangles|||” button_text_color=”#ffffff” button_background=”#f20c7c”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: