DANSSTIJL; HIPHOP

januari 21, 2019
januari 21, 2019 Jeroen Heiliegers

DANSSTIJL; HIPHOP

Vandaag weer een leuk artikel over een soort dans. Met vandaag de beroemde dansstijl hiphop! Iedereen kent het wel, hiphop. Er wordt strak, groot en diep door de knieën gedanst. Maar wat zijn de regels bij deze dansstijl? Dat is nou het gekke, er zijn geen standaard regels of technieken voor hiphop. Iedereen heeft zijn eigen versie, iedereen blijft de hiphop vervormen! Hiphop blijft zich zo ontwikkelen op de basis van popping, locking en breakdancing.

De dans komt natuurlijk uit Amerika, in New York, ook wel ‘The Bronx’ genoemd. Hier is hiphop ontstaan in vier verschillende vormen van je zelf laten zien: deejayen, graffiti, rappen en breakdance. Ook door MTV op de televisie zijn tieners nog meer hiphop gaan dansen.

Bij hiphop is het belangrijk dat je energie, creativiteit en ritmegevoel hebt. Hiphopgroepen dansen vaak in wijde kleding of juist in een heel strak outfit. ‘Battle’ is ook een bekend begrip in de hiphop wereld. Hier daag je elkaar uit om jezelf te laten zien in jouw zelfbedachte dansje. Kijk voor zo’n ‘Battle’ op het filmpje hieronder (0:50)! Vind jij hiphop een stoere dansstijl?

Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?

Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles!

%d bloggers liken dit: