DANSSTIJL; DANCEHALL

april 6, 2019
april 6, 2019 admin

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elke week kan je op onze blog een nieuwe dansstijl vinden. Deze week hebben wij het over dancehall![/vc_column_text][vc_column_text]Dancehall is een genre van Jamaicaanse populaire muziek dat is ontstaan ​​in de late jaren 1970. Deze muziekstijl is ook bekend onder de naam raggamuffin. Het wordt vaak als een andere genre van reggae beschouwd. In de dagelijkse leven in Jamaica worden reggae en dancehall wel als aparte genres behandeld. Eind jaren 70 is dancehall ontstaan als een aparte genre in de populaire Jamaicaanse muziek. In de jaren 80 werd dancehall meer door de digitale ‘ ragga’ dancehall. Door de snellere ritmes veranderde ook de dans. Op reggae, reggaeton en andere populaire dancehall muziek worden snelle energieke dansbewegingen met invloeden uit zowel Jamaica als Afrika uitgevoerd. Muzikaal vonden er ook veranderingen plaats die een voorbode van de dancehall waren. De grotere nadruk op bas en drum. Hier werd echter ook vaak op gezongen. Dancehall komt inhoudelijk in verschillende varianten voor, van romantische liedjes tot protestliederen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_id=”https://www.youtube.com/watch?v=XGIWHAwuT5Y”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=yJqhW30LD-Y”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De term dancehall is enigszins verwarrend, want eigenlijk waren voor de meeste moderne Jamaicaanse muziekstijlen  de “dancehalls” als ruimte belangrijk, zijnde (meestal openlucht)ruimten/clubs rond mobiele discotheken. Bij dancehall wordt er veel nadruk op de dansvloer en interactie met het aanwezige publiek gelegd. Muzikale veranderingen binnen de reggae – ook in studio’s – vormden verder de basis voor de vorming van andere genres. Deze vonden plaats sinds eind jaren 70. Hergebruik van “riddims”, dit zijn instrumentale delen van specifieke nummers, werden steeds populairder . Populaire instrumentale gedeelten van nummers werden los hiervan ook wel spontaan gebruikt door deejays of “toasters” om ritmisch overheen te praten. Dit werd “toasten” genoemd en was vaak een directe interactie met het publiek. Dit toasten over bestaande muziek kan als het begin van de dancehall worden gezien: vooral het ritmisch praten (in plaats van zingen) werd een onderscheidend kenmerk van dancehall.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ut_header title=”Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?”][/ut_header][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

[/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles![/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner][ut_btn button_text=”Meer informatie over onze prive zanglessen” button_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2F%23section-prive-zangles|||” button_text_color=”#ffffff” button_background=”#f20c7c”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: