Charlie and the Chocolate Factory nieuwe musical op Broadway!

oktober 17, 2017
Posted in Musicals
oktober 17, 2017 Jeroen Heiliegers

Charlie and the Chocolate Factory nieuwe musical op Broadway!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Charlie and the Chocolate Factory is de nieuwe musical die op Broadway te zien is. Het spannende en wonderlijke verhaal verandert het theater tot een magische wereld die tot leven komt.

In de musical zitten originele liedjes in van de film. De muziek is verder geschreven door de zelfde componist van de musical Hairspray; Marc Shaiman.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_section][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=XodF7sI1kbw&feature=youtu.be” title=”Charlie and the chocolate factory”][vc_column_text]

Het verhaal

Sjakie Stevens is een arm jongetje. Hij woont samen met zijn ouders en zijn vier grootouders in een klein huisje in dezelfde stad als de beroemde chocoladefabriek van Willy Wonka. Willy Wonka staat bekend als de beste producent ter wereld van chocola en ander snoepgoed. Hij heeft dingen uitgevonden die nog niemand had kunnen maken, zoals ijs dat nooit smelt of kauwgom die nooit zijn smaak verliest.

Op een dag wordt een wedstrijd uitgeschreven. In vijf willekeurige chocoladerepen van Wonka bevindt zich een Gouden Toegangskaart. De vijf kinderen die zo’n kaart vinden, mogen de fabriek bezoeken. Bovendien krijgen de winnaars van de Gouden Toegangskaart ieder levenslang gratis snoepgoed van Willy Wonka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Als hij op straat een tientje vindt, besluit hij nog een reep te kopen om wat te eten te hebben, en de rest van het geld aan zijn moeder te geven. De reep is binnen een halve minuut op en de nog altijd hongerige Sjakie besluit er nog een te kopen. Daar zit de laatste Gouden Toegangskaart in! Nu mag hij een bezoek brengen aan de fabriek, samen met de vier andere kinderen die al eerder een Gouden Toegangskaart hadden gevonden.

De fabriek blijkt totaal anders te zijn dan men van een fabriek verwacht. Ook wordt duidelijk hoe hij zijn fabriek draaiende houdt zonder menselijke arbeiders. Hij heeft een speciaal volkje in dienst, de Oempa Loempa’s, zij werken daar in ruil voor cacaobonen en een woonplaats in Willy Wonka’s fabriek.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][ut_animated_image size=”full” image=”3068″][/vc_column][/vc_row][/vc_section][vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]De vier andere kinderen maken geen van allen de rondleiding af, doordat hen allerlei vreemde ongelukken overkomen als gevolg van hun eigen (onopgevoede) gedrag. Sjakie blijft uiteindelijk van de uitverkoren kinderen alleen over omdat hij de enige is die geen rare dingen doet. Willy Wonka onthult aan hem de ware reden van de rondleiding: hij is op zoek naar een geschikte opvolger omdat hij zelf niet eeuwig door kan gaan met snoepproductie. Sjakie is volgens hem de perfecte kandidaat. Hij en zijn familie mogen in de fabriek wonen en zullen nooit meer honger hoeven te lijden. Sjakie, zijn opa en Willy Wonka vliegen met Wonka’s glazen lift dwars door het dak van Sjakies huis om de ouders en grootouders (met bed en al) op te halen.[/vc_column_text][ut_animated_image size=”large” align=”center” link_type=”custom” image=”3060″ link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2Fagenda%2Fbreukelen-voorjaarsvakantie%2F|||”][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: