Broadway musical Anastasia

november 3, 2017
Posted in Musicals
november 3, 2017 Jeroen Heiliegers

Broadway musical Anastasia

[vc_row][vc_column][vc_column_text]De musical ging op 24 april officieel in première op Broadway en is al genomineerd voor twee Tony Awards.

Anastasia is losjes gebaseerd op de gebeurtenissen rond de Russische Revolutie en draait om de gelijknamige kroonprinses van Rusland, de dochter van Tsaar Nicolas II. Na de Revolutie die een einde maakt aan het bewind van de Romanows, vlucht Anastasia met haar grootmoeder naar Parijs, maar de duivelse monnik Rasputin achtervolgt hen om voorgoed een einde te maken aan de bloedlijn van de familie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_section][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Het was de eerste echte animatiefilm van 20th Century Fox en Lynn Ahrens en Stephen Flaherty kregen hier twee Oscarnominaties voor, waaronder voor de single “Journey to the Past”. De stemmen van de oudere Anastasia werden destijds gedaan door Meg Ryan en Liz Callaway (zang), als jong meisje door Kirsten Dunst. In de Nederlandse nasynchronisatie werd de stem van Anastasia door Vera Mann gedaan.

Wanneer Anastasia precies naar Nederland zal gaan komen is op het moment van schrijven helaas nog niet duidelijk. Andere landen waar de voorstelling naar toe zal gaan komen zijn Duitsland, Spanje, Rusland, Noord-Korea, Japan, Mexico en China.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][ut_animated_image size=”full” align=”right” link_type=”custom” image=”3167″ link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2Fagenda%2Fmusical4-daagse-kerstvakantie%2F||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=kx3Ddcrgldg” el_width=”80″ align=”center” title=”Anastasia”][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: