Aankomende Musical4daagse in Breda
Musical4daagse in Breda

Zomervakantie 2025

  • Chasse Theater Breda
  • Data | 9 t/m 12 juli ’25
  • Tijd | 09.00 – 14.00
  • Prijs per deelname € 185,-

Het Programma

Dag 1

Kennismaken

We beginnen de Musical4daagse met een speciale theateropdracht om elkaar te leren kennen. De ouders mogen vaak de eerste 10 minuten even blijven kijken. Als de ouders zijn uitgezwaaid gaan we aan de slag met de voorstelling.

We spreken op de eerste dag altijd basisregels af. Dit zijn algemene omgangsregels die wij hanteren tijdens onze Musical4daagses. Zo creëren we een veilige sfeer en kunnen de kinderen zich richten op het samenwerken. Zo krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen en dat zien we weer tijdens de voorstelling.

Dag 2

Zang, dans & spel

Elke dag komen de drie ‘disciplines’ zang, dans en acteren aan bod. Op dag twee is er meer focus op de diepgang in de teksten en liedjes. Omdat de kinderen de liedjes en teksten thuis hebben geoefend, kunnen we met de kinderen echt aan de slag kunnen met het leuke van musical: zingen, dansen en acteren!

Op de laatste pagina’s van het script kunnen kinderen notities opschrijven. Dat is handig voor bijvoorbeeld het onthouden van de plek op het toneel (setting), het verdiepen van het personage of als er een belangrijke tip is gegeven. Er is voor de jongste kinderen ook een vrije teken ruimte voor als ze even moeten wachten.

Dag 3

Generale

Op dag drie zit de musical er bijna helemaal in. De puntjes worden op de i gezet en de kinderen kunnen de musical bijna dromen. Aan het einde van de dag kijgen alle kinderen een TOI TOI TOI kaartje mee naar huis. Ze schrijven thuis een succeswens voor een ander kind in de groep. Hiermee stimuleren wij het samenwerken en het zelfvertrouwen.

Toi toi toi? Wens elkaar voor een voorstelling geen succes, want dat brengt ongeluk! In plaats daarvan zeggen acteurs Toi Toi Toi.

Dag 3

Voorstelling

De spannendste dag voor de meeste kinderen. We beginnen met een generale samen met de theater techniek. Het licht, geluid en de rookmachine gaan aan. Na de generale gaan de kinderen naar de kap & grime (haar en make-up) zodat ze echt in hun personage kunnen kruipen. Het is bijna aanvang! Kostuums aan, elkaar toi toi toi wensen en veel plezier.

De voorstelling duurt maximaal 30 tot 40 minuten. Natuurlijk mogen er foto’s video’s worden gemaakt. Maar alleen voor eigen gebruik. Tip, het is ook leuk als de telefoon in de zak blijft en het publiek er echt live bij is…

Agenda 2024 Breda