Auditietraining

Auditietraining voor Kinderen voor Kinderen

Na De Musical4daagse willen veel kinderen auditie doen voor Kinderen voor Kinderen. Met meer dan 1000 (!) auditanten is het een flinke klus voor het team van Kinderen voor Kinderen om de juiste kinderen te selecteren. Van alle auditanten worden slechts een aantal geselecteerd. Hoe zorg jij ervoor dat jij zo goed mogelijk bent voorbereid?

Vanaf de week van 9 september 2019 kun je je via de website van Kinderen voor Kinderen weer aanmelden voor de audities van Koor 41. Deze vinden plaats in november.

Auditietraining Kinderen voor Kinderen
In oktober en november geven de docenten van de Musical4daagse speciale auditietraningen om jou te helpen met je auditie. Samen gaan we 4 uur hard aan de slag om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de auditie.

Wat moet je weten....

Hoe oud moet ik zijn om auditie te doen voor het koor?
Als je 7 jaar of ouder bent maar nog niet in groep 8 zit, kun je auditie doen voor het koor.

Moet je veel ervaring hebben om audities te doen?
Dat hoeft niet, maar ze zoeken echte talent. Zingen en dansen bij Kinderen voor Kinderen kost veel tijd en energie en het niveau is hoog.

Wie zitten er in het Koor?
Ieder jaar wisselt het Koor van samenstelling. Het Koor bestaat uit zangkinderen en danskinderen, in totaal rond de 35. Bij optredens zie je soms meer, soms minder kinderen. In de videoclips zie je ze allemaal.

Wat gaan we doen....

Tijdens de auditietraining zullen we werken aan verschillende disciplines die je nodig hebt tijdens de auditie. We zullen de dag gezamenlijk beginnen met een zang en dans warming-up. Hierna wordt een kleine choreografie aangeleerd. Hier zullen we coachen op het tempo van het aanleren, energie, uitstraling en natuurlijk plezier.

Daarna gaan we zingen. Zang is een van de belangrijkste disciplines voor deze auditie. We werken met het opgegeven auditienummer. Ook gaan we aan de slag met ritme, muzikaliteit, zangtechniek en beleving.

Wat tijdens deze dag niet mag ontbreken is net als bij de Musical4daagse, plezier hebben en het opbouwen van zelfvertrouwen. Dat is het allerbelangrijkste tijdens de auditie!

Data

20 oktober 2019
3 november 2019

Locatie

Dance in Art Energieplein 2 2031 VP Haarlem

Kosten

€ 55,00 per deelname

Tijden

09:00 - 13:00