AT THE BALLET!

december 19, 2018
december 19, 2018 Jeroen Heiliegers

AT THE BALLET!

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Elke week staat er weer een dansstijl op onze blog! Dit keer het mooie, sierlijke en rustige…. ballet!

Ballet is een dansvorm uit de 17e eeuw, heel oud al dus! Bij ballet gaat het vooral om de muziek, decor, kostuum en verhaal. De dans is heel er gefocust op de stijl en techniek van dansen, dit wordt ook wel klassiek ballet genoemd. Ballerina’s kun je herkennen aan een tutu, maillot, spitzen, knotje in het haar en een mooie uitstraling. Hierbij is het enorm belangrijk dat je rechtop staat, mooie gestrekte benen hebt en goed op de muziek beweegt! Je kunt niet zomaar ballerina worden…. Hiervoor zijn jaren nodig om te trainen om zo de techniek onder de knie te hebben. Vaak volgen dansers al vanaf jonge leeftijd lessen op een balletacademie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Tussen deze academies bestaan ook verschillen in leren en presentatie van sommige danspassen. In Nederland is dit bijvoorbeeld het Nationale Ballet of de Nationale Balletacademie, waar dansers vanuit de hele wereld naartoe komen. Een bekende ballerina in Nederland is Igone de Jongh, zij stond laatst in het Opera Ballet met een prachtige voorstelling: La Dame aux Camélias. Ook is ballet in vele films verschenen, zoals de The Red Shoes, Black Swan en Billy Elliot. Billy Elliot is een jongetje die graag op ballet wil, maar dat niet mag van zijn ouders. Toch word hij stiekem getraind om mee te doen aan een grote voorstelling. Maar of zijn ouders dat goed vinden….? De film staat op Netflix maar hier alvast een voorproefje…! Vind jij ballet een mooie dansvorm?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=69RNNex-sig “][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ut_header title=”Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?”][/ut_header][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

[/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][ut_service_column]Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles![/ut_service_column][/vc_column_inner][vc_column_inner][ut_btn button_text=”Meer informatie over onze prive zanglessen” button_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.musical4daagse.nl%2F%23section-prive-zangles|||” button_text_color=”#ffffff” button_background=”#f20c7c”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: