ACTEUR OF ACTRICE

februari 11, 2018
Posted in Theater
februari 11, 2018 Jeroen Heiliegers

ACTEUR OF ACTRICE

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een acteur is iemand die een personage uitbeeldt in een verhaal of rollenspel.

Een acteur kan zijn werk doen in een theatervoorstelling of in een film, op televisie en hij kan zijn stem lenen aan tekenfilmfiguren en reclameboodschappen. Elk van deze disciplines vereist een eigen techniek.

De acteur kan lijken op het personage, maar de twee kunnen ook in allerlei opzichten tot en met leeftijd en sekse van elkaar verschillen. De acteur kan sommige lichamelijke aspecten (bijvoorbeeld een baard of snor, maar in extreme gevallen ook het lichaamsgewicht) van het uit te beelden personage aannemen. Ook kan met schmink een andere gelaatsuitdrukking of zelfs een ander gelaat worden aangenomen, waarbij een pruik kan worden gebruikt om de haardracht aan te passen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_section][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Wat kan je al oefenen als je acteur wil worden.

Ga recht op staan. Hiermee kunt je beter ademen. Geluid wordt gemaakt door de lucht die uit je longen wordt geperst, dus hoe duidelijker je ademhaling, hoe duidelijker je manier van spreken. Kijk recht vooruit, zodat je kaak plat is in plaats van verlaagd waardoor je keel onder druk komt te staan.

  • Wanneer je praat met iemand die ongeveer even groot is als jij, dan is het houden van oogcontact een goede manier om er zeker van te zijn dat je kin opgeheven blijft.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][ut_animated_image size=”full” align=”right” image=”3322″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: