ACTEREN MET ELEMENTEN!

februari 8, 2019
februari 8, 2019 Jeroen Heiliegers

ACTEREN MET ELEMENTEN!

Als je gaat improviseren en een bepaalde rol wilt aannemen, kun je gebruik maken van de vier elementen. De vier elementen zijn; aarde, water, lucht en vuur. Iedereen heeft alle vier de elementen in zich, maar het ene element is bij iemand sterker aanwezig dan het andere. Ook als je weet wat voor rol je hebt, kun je kijken welk element er bij die rol past en zo heb je een beter beeld van hoe je moet reageren en bewegen als jouw rol en wat voor persoon/type jouw rol is.

Acteren met het element water.

Iemand met het element water is betrokken, gevoelig en aardig, maar soms ook onbeduidend, heeft een zwakke wil en is soms vaag. Water is open en meegaand. Openheid is de kracht van water. Hij/zij vermijdt weerstand en conflicten, gaat het liefst met de stroom mee. Houdt van gezelligheid en lekker eten. Is rustig, neutraal en niet te veel naar binnen of naar buiten gericht. Motivatie wordt makkelijk overgenomen van anderen, er kan groot een enthousiasme ontstaan door bijvoorbeeld een lucht-type. Hij/Zij komt langzaam tot daden, maar maakt uiteindelijk alles goed af. Kan goed observeren en luisteren. Als water te veel opgejaagd wordt kan hij/zij bokkig of verdrietig worden of een woede-uitbarsting krijgen. Een water-persoon loopt met zijn hoofd iets omhoog en zet rustig overwogen stappen.

Iemand met het element water is betrokken, gevoelig en aardig

Een voorbeeld van een water-type uit de musical Annie is Grace Farrell (de secretaresse van meneer Warbucks).

Kom jij ook zangles volgen bij onze docenten?

Kinderen kunnen bij ons zangles volgen vanaf een leeftijd van 8 jaar. In de zangles werk je aan je stem, maar ook aan zelfvertrouwen. We werken aan een eigen gekozen nummer. Je leert jezelf presenteren en je stem te laten horen.

EVT zangtechniek
Onze docenten werken met EVT (Estill Voice Training) zangtechniek. Termen zoals Twang, Tilt, Belt en Speech komen ruim aanbod.

Auditie bij The Voice Kids of Kinderen voor Kinderen
Auditie doen bij The Voice Kids of auditie doen bij Kinderen voor Kinderen? Wij begeleiden veel kinderen die auditie willen doen bij The Voice en Kinderen voor Kinderen.

Zangles Haarlem
De lessen zullen worden gegeven in Vogelenzang. Dus zoek jij zangles in Haarlem, Heemstede, Aerdenhout, Hillegom, Amsterdam of Amstelveen? Meld je aan voor je eerste zangles!

,
%d bloggers liken dit: